A 2018. június 09-én Gyulán megrendezett nemzetközi Central European Beer Awards 2018 sörversenyen 6 országból (Szlovákia, Lengyelország, Szerbia, Csehország, Ausztria, Magyarország) 32 főzde nevezett 107 mintával. A díjakat két kategóriában osztotta ki a nemzetközi szakmai zsűri: a házi amatőr sörfőzők versenyén  kilenc bronz, két ezüst, négy arany és négy champion díjat osztottak ki, míg a  kisüzemi kézműves sörfőzdék kategóriájában hat bronz, tíz ezüst, nyolc arany és hat champion díj talált gazdára a különdíjak mellett.

A nemzetközi Central European Beer Awards 2018-ról 3 magyar meggysör is kitüntetésben részesült. A Szent András Sörfőzde valódi meggyből készült meggyes sörét az egyik legrangosabb Grand Champion gyémántdíjjal jutalmazták. Így a korábbi csehországi érmek után ismét bebizonyosodott, hogy hazánk egyik legjobb meggyes söre még mindig a Szent András Sörfőzdében készül.

Kép forrása: www.newjsag.hu

A Szarvasi Kézműves Sörfőzde pedig két meggyes sörével is aranyérmet nyert! Az egyik a 4%-os alkohol tartalmú pilseni típusú láger sör a Szarvasi Meggyes (balra), míg a másik az 5%-os alkoholtartalmú Favágó Meggyes (jobbra), melynek alapja a Szarvasi Ír vörös sör.

Az idei nemzetközi Central European Beer Awards ismételten bebizonyította, hogy hazánkban készülnek a legjobb meggyes sörök.

A verseny igazgatója, Ladislav Kovacs azt nyilatkozta, hogy nagyon sok kiváló minőségű sör érkezett a megméretésre. Az italokat kompletten bírálták az illat, az íz, az összbenyomás és egyéb szempontok alapján egy korszerű, számítógépes program felhasználásával, egy amerikai rendszer szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós e-mail-címet.

Menü