Ludas Sörfőzde – Ludas Meggyes sör teszt

Már rengeteg alkalommal szembejött velünk a Ludas Sörfőzde standja a különböző vásárokon. Többször szemezgettünk vele, de úgy voltunk hogy majd a következő alkalommal lecsapunk rá. Hétvégén a Bosnyák téri piacon andalogva lettünk ismét figyelmesek a Ludas Sörfőzde asztalára. Oda is mentünk, és a kínálat között ezúttal is megtaláltuk a Ludas Meggyes sört. Nem is kellett több, vettünk egy literrel.

Hazaérve első dolgunk volt bepakolni a hűtőbe, majd toporogva kivárni a megfelelő hőmérsékletre hűlését és nekilátni a tesztenk.

Ludas Sörfőzde – Meggyes Sör

Ludas Meggyes sör teszt

Kivitelre egy elég testes sör, a maga 1 literes kiszerelésével. A műanyag palackozás elsőre nem volt túl biztató. Egy ízléses üveg kiszerelés sokat dobott volna a megjelenésén. Pohárba töltve egy sötét vörös, áttetsző, dús, rózsaszín habú meggysört kaptunk. A habja egészen sokáig bírta a gyűrődést a többi meggysörhöz képest. Az illata fergeteges: az édes meggy zamata árad belőle.

Az első korty elégedettséggel töltött el, továbbra is megmaradt a meggy domináns édeskés ízvilága, a sör csak épphogy érződik ki mellőle. Jól harmonizálnak az ízek. Maga a sör csak enyhén szénsavas, kicsit több széndioxid tartalmat elbírt volna. Noha, meglehet hogy a piacra való szállítás tett be neki egy kicsit.

Az utóíze meglepően édes, azt hinné az ember hogy a meggyes kortyérzetet egy kesernyés szájíz fogja felváltani, de nem így lett. Utóíze is ugyan olyan kellemesen édes és meggyes. Egy kis fanyarság lelhető fel benne mindössze. A sör kesernyés íze elveszik.

Összesítés:

Megjelenés:90%
90%
Illat:100%
100%
Kortyérzet:80%
80%
Íz:80%
80%
Ár-érték arány:80%
80%
Kiszolgálás100%
100%

Galéria:

Előző bejegyzés
Ilyen volt a III. Indoor Sörfesztivál meggysör szemmel
Következő bejegyzés
Hangulatos budai romkocsma, ez a Mag Pub

No results found

1 hozzászólás. Leave new

Ludas Péter Mátyás
2018-03-23 12:47

Köszönöm a minősítést! egy kis kiegészítést szeretnék hozzáfűzni.Létezik 2018 február óta üveges kiszerelés, de sok viszont eladó nem kéri a magasabb árfekvése miatt.Sörfőzdénk 2017 szeptembere óta más főzőmesterrel dolgozik/szerény személyem/ és sok új termékünk is van ebből az APA-cs indul az 2018-as nemzetközi sörversenyen Miskolcon. Köszönöm hogy időt fordított sörünk tesztelésére. Ludas Péter Mátyás

Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós e-mail-címet.

Menü