Meggysör szemle a IV. Corvin Szezonnyitó Sörfesztiválon

Az idei év legelső sörfesztiválját tartják a Corvin Pláza mögötti placcon. Az immáron 4. alkalommal megrendezésre kerülő Szezonnyitó Corvin Sörfesztiválon több tucat hazai és külföldi sörfőzde szerepelteti magát. Az eddigi évek sikerein felbuzdulva idén 5 naposra tervezték a fesztet, így április 18 és 22. között nézhetünk ki a plázsra legurítani pár korsó jéghideg sörkülönlegességet.

IV. Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál csapolt meggysör palettája:

– Gallica Kriexus
– Sümegi Meggy
– Bigfoot Fóti Meggy
– Etyeki Meggyes
– Szentandrási Meggyes
– Domján Kereki Meggyes
– Kecskeméti Meggy
– Krak’n Rubynk
– Mókos Meggy és Fekete Meggy
– Mort Subite

Sümegi Sörfőzde: Sümegi Meggy

Első állomásunk a Sümegi Sörfőzdéhez vezetett, hiszen már messziről kiszúrtuk az óriási meggysör feliratot. Szépen csapolt, kissé zavaros, barnásvöröses színű meggysört kapunk kézhez, a tetején szépen ékeskedő halvány rózsaszín habbal. Illata kellemesen meggyes, biztató.

Az első korty magában hordozza a meggy édeskés mivoltát, a sör íze enyhén érződik csupán. Utóíze ugyan nem annyira sörös, de még is egy kis kesernyésség kiérződik. Kellően szénsavas.

Összességében egy elég jó meggysört hozott össze a Sümegi Sörfőzde, talán egy picivel több meggyvelőt elbírt volna, de abszolút élvezhető volt.

Összesítés: 10/7

Megjelenés:70%
70%
Illat:70%
70%
Kortyérzet:70%
70%
Íz:70%
70%

Domján Sörfőzde: Kereki Meggy

Pár standdal arrébb a Domján Sörfőzde Kereki Meggy felirata villogott különböző színekben. Így hát nem kellett messze mennünk a következő kuncsaftig. Bíborvörös színben pompázó, kevés habbal rendelkező sört csapoltak nekünk. Illata jóval meggyesebb volt, mint a Sümegi Meggynek.

Íze kellően meggyes, a sörös utóíz itt is elmaradni látszott. Jóval szénsavasabb, mint a Sümegi. Kellemes és frissítő.

Összesítés: 10/7

Megjelenés:70%
70%
Illat:80%
80%
Kortyérzet:70%
70%
Íz:70%
70%

Etyeki Sörmanufaktúra: Etyeki Meggy

A fesztivál sörlistáját szemezgetve már napokkal ezelőtt elterveztük, hogy végre megkóstoljuk az Etyekiek Meggyes sörét. Megjelenésre sötétvörös, kicsit barnás, a Sümegihez hasonló. Habja hatalmas a meggysörökhöz képest és igen tartós. Illatában a meggy és a karamell kettőse kavarog, kicsit savanykás illatvilággal egybekötve. Az első korty sörös, a meggy alig érződik ki belőle. Utóíze rettentően sörös, keserű, a gyümölcs még haloványan sem jelenik meg.

Első próbálkozásnak nem volt rossz, de itt még van mit csiszolni a receptúrán, jóval több meggyvelőt javasolnék.

Összesítés: 10/5

Megjelenés:70%
70%
Illat:50%
50%
Kortyérzet:50%
50%
Íz:50%
50%

Mókos Sörfőzde: Belga Meggy

Nagy kíváncsisággal vártuk a Mókos Sörfőzde meggyes sörét, hiszen teljesen ismeretlen volt eddig számunkra ez a főzde. Megjelenésre teljesen áttetsző, rózsaszínes-bordós sört kaptunk, szép dús sötét rózsaszín habbal.  Illata eszméletlen meggyes és üdítő volt, alig vártuk a kóstolás. Az első korty valami fenomenális volt, tökéletes. De tényleg! Hibátlanul párosították a meggy és a sör zamatát, mindezt pedig tökéletes mennyiségű szénsavval koronázták meg. Brutál meggyes és enyhén sörös minden egyes korty, az utóízében pedig a meggy dominál.

Ritka az ilyen kis Sörfőzde, amely ennyire páratlan meggysörrel áll elő már az első alkalommal. Reméljük nemsokára üveges formában is fellelhető lesz. Kiérdemelte a IV. Szezonnyitó Corvin Sörfesztivál legjobb meggyes söre címet! Gratulálunk a Főzdének!

Összesítés: 10/9

Megjelenés:70%
70%
Illat:100%
100%
Kortyérzet:100%
100%
Íz:90%
90%

Mókos Sörfőzde: Fekete Meggy

A Belga Meggyen felbuzdulva a Mókos Fekete Meggyet is kipróbáltuk. Színe mélybarna, habja nincs. Illata meggyes, melyben a fekete sör jól megszokott aromája hömpölyög. Az első korty meggyes is, sörös is. Szénsav nem nagyon van benne. Kellemes és élvezhető. Utóízében a gyümölcs édessége és a sör kesernyésségé tökéletesen harmonizál. Kifejezetten szeretjük a fekete sör alapú meggyes variációkat. Egy kis habbal és szénsavval én még feldobnám, hogy igazán páratlan legyen.

Összesítés: 10/8

Megjelenés:60%
60%
Illat80%
80%
Kortyérzet:80%
80%
Íz:80%
80%

Krak’n Town: Rubynk

Már a II. Indoor Sörfesztiválon volt szerencsénk a Krak’n Town meggysöréhez, ahol nagyon jó benyomást tett ránk. Így bátran mentünk a standjukhoz, hiszen tudtuk, hogy nem nyúlhatunk mellé. Meg persze a Mókos fekete meggyével is szívesen összehasonlítottuk volna, mert ugye ez is fekete sör alapú gyümölcssör.

Színe egy árnyalattal sötétebb volt, mindehhez kellemes mennyiségű barnás hab társult, mely hamar tovább illant. A már jól megszokott meggyes és fekete sörös illat fogadott bennünket. Ízében a meggy és a maláta harmóniája kiteljesedik egy kis karamellel megbolondítva. A sörös íz itt jobban háttérbe szorul, mint a Mókos Fekete Meggyénél.

Összesítés: 10/8

Megjelenés:80%
80%
Illat:80%
80%
Kortyérzet:80%
80%
Íz:80%
80%

+ 1 Csíki Sör: Csíki Áfonya

Igaz nem meggysör, de nagyon felkeltette az érdeklődésünket. Így hát a meggyek mellett ezt is szemlére vettük. Vonzó megjelenésű és illatú, igazi gyümölcsös sör. Ízében az áfonya tökéletesen kiérződik, utóíze egy kicsit sörös, de még épp hogy jó a kontraszt. Örülünk hogy a Csíki Sör is nyitott a gyümölcsös sörök felé, reméljük nemsokára a meggyes sörüket is megkóstolhatjuk!

Összesítés: 10/7

Megjelenés:90%
90%
Illat:70%
70%
Kortyérzet:70%
70%
Íz:70%
70%

Összesítés:

Ritka az ilyen sörfesztivál, ahol ennyi féle meggysört felvonultatnak a sörfőzdék. Nagyon örültünk neki hogy jó pár új főzde meggyes különlegességét próbára tehettük. Összességében teljesen pozitívan zártuk a fesztet, a sörfőzdék igazán kitettek magukért! Reméljük jövőre még ennél is nagyobb meggysör felhozatal vár ránk!

Szerencsére ha meggysört szeretnénk inni, nem kell várni a következő sörfesztig, hiszen az országban már több mint 200 meggysör lelőhely közül válogathatunk. Ha megszomjaznál egy igazán finom gyümölcsös sörre, nézd meg a meggysör lelőhely térképen hol van a hozzád legközelebbi kocsma ahol csapolnak.

Fotók: dogosmeggy.hu

Előző bejegyzés
Itt a IV. Corvin Szezonnyitó Sörfesztivál meggysör listája
Következő bejegyzés
Sörművek Cekker Meggy – Sörteszt

No results found

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós e-mail-címet.

Menü