Sörművek Cekker Meggy – Sörteszt

A Sörművek Meggyes sörével már a III. Indoor Sörfesztivál óta szemezgetek, de ezidáig nem volt alkalmam megkóstolni. Igaz a sörfeszten lehetett náluk üvegesen kapni, de végül úgy alakult az esténk hogy nem kockáztattuk volna szívesen az üvegek épségét a haza felé vezető úton, így megbeszéltük hogy majd a következő alkalommal kapok egy üveget tesztelésre.

Így pár hét múlva kopogtatott is a “futár” telefonon, hogy egy karton isteni meggysörrel tart felém, és már a városban van.

Sörművek – Cekker Meggysör

Sörművek: Cekker Meggy – Sörteszt

Kitöltve élénk színű, teljesen bordó meggysört kaptunk, melynek tetején óriási mennyiségű dús hab díszelgett. Illatában a meggy édes zamata ötvöződött a sör kesernyésségével. Bele kortyolva jól kiérezhető a meggy szinte üdítő gyümölcsös mivolta, emellett a sör karakán ízvilága is előtérben marad. Utóízében mind a gyümölcs, mind a sör megfelelő összhangot alkot.

Egy igazi testes meggysör a maga 4,3-as alkoholszázalékával. Azoknak ajánljuk akik a meggy zamata mellett a maláta markánsságát sem szeretnék hiányolni a meggysörükből.

A Sörművek csapatának pont az volt a célja, hogy egy olyan meggysört alkossanak, ahol a maláta ízjegyei nem merülnek feledésbe, és egyszerre lehessen élvezni a meggy és a maláta kettősének kiteljesedését. Egy igazi hűsítő ital a nyári melegben.

Összetevők: víz, árpamaláta, komló, élesztő, meggysűrítmény.
Alkoholtartalom: 4,3 %
Kiszerelés: 0,33l

Összesítés:

Megjelenés:90%
90%
Illat:80%
80%
Kortyérzet:70%
70%
Íz:70%
70%

Galéria:

Előző bejegyzés
Meggysör szemle a IV. Corvin Szezonnyitó Sörfesztiválon
Következő bejegyzés
FIRST The Craft Beer Co. – Belgian Cherry – Meggysör Teszt

No results found

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós e-mail-címet.

Menü