A meggyes kancsó legendája

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Zöld Kancsó nevezetű hely az Örs Vezér Tér közelében. Immáron több mint egy évtizede színesíti a zuglói kocsmák palettáját. A megalakulását követő években igazi késdobálóként emlegették: barátságtalan kiszolgálás, flegma pultosok, rossz-arcú törzsvendégek. Aztán a 2010-es évek derekán villámcsapás szerűen érkezett az új hullám: felújított terasz rész, gyönyörű kivetítők, csinos, aranyos és mosolygós pultosok, új vendégkör. Mára már egy igazi kultúrkocsmává nőtte magát, ahol a helyi fiatalság színe java, az idősödő korosztály és a középkorúak is mind megtalálják a kedvükre valót. Van, aki egy reggeli presszóra ugrik be, mások ebéd időben kérik ki kedvenc melegszendvicsüket vagy burgerjüket, és van aki a munka fáradalmait piheni ki a kora esti órákban.

Meggyes kancsó legendája

Évről-évre színesebb sörrepertoárnak lehetünk a szemtanúi. A Hoegaarden és Staropramen sörei mellett megérkezett a Belle-Vue meggyes söre is nagy örömünkre. Napi szinten járunk a Zöld Kancsó előtt így hát nem bírtuk sokáig, hogy ne kóstoljuk meg a belgák gyümölcsös remekét. A kora délutáni órákban tévedtünk be a helyre, ami így is félig tele volt. A pultos lány kedvesen és mosolyogva szolgált ki minket. Egy tökéletesen csapolt kriekkel lettünk gazdagabbak, amit a terasz részen fogyasztottunk el.

Megjelenésre egy igen testes sör, melynek tisztán átlátszó, vörös színe van. Habja halvány rózsaszín és összeálló, gyorsan elillanó. Illatában a sör karakterizálódik, szinte teljesen elnyomja a meggy édeskés aromáját. Íze kellemes, édeskés, ám de nem elég hideg. Utóízében a meggy és a sör tökéletesen harmonizál.

Összesítés:

Megjelenés:80%
80%
Illat:70%
70%
Kortyérzet:70%
70%
Íz:70%
70%
Ár-érték arány:80%
80%
Kiszolgálás100%
100%

Galéria:

Előző bejegyzés
Egy meggysört, Tanár úr kérem!
Következő bejegyzés
2018 a meggysör éve lesz Magyarországon!

No results found

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü