Dübörög a meggysör a Szentendrei Sörmajálison!

Első alkalommal látogattunk ki a Szentendrei Sörmajálisra. Sajnos pontos információnk nem volt arról, hogy milyen lesz a meggysör felhozatal, de bíztunk benne hogy tudunk valamilyen újdonságot kóstolni. Nagy merészen kerékpárral vágtunk neki a 30 km-s útnak. A Duna part valami gyönyörű volt; a part tele van jobbnál-jobb kiülős helyekkel, családok és baráti társaságok lebzselnek a fűben. Fáradt kerékpárosok pihennek a gát mellett. Egy igazi élmény volt Szentendréig elkerékpározni. Oda érve, kitikkadva alig vártuk hogy egy jéghideg meggysörrel feltöltsük szervezetünket.

Szentendrei Sörmajális meggysör palettája:

* Pink Panda Sörbirodalom: St Louis Kriek, Delirium Red, Floris Kriek, Primator meggy, Ludas Meggy
* Bigfoot Sörfőzde: Bigfoot Meggy
* London Pride standja: Primátor Meggy
* Rizmajer Konyakos Meggy
* Domján Sörfőzde: Domján Meggy
* Postrizinské standja: Kasteel Rouge
* Erdinger Stand: Mister Meggy, Lindemans Kriek
*Cerna Hola és Holba stand: Szent András Meggyes

“Primátor Meggy”

A Sörfesztiválon végig bandukolva felfedeztük az összes meggysörös standot. A legelső választásunk a Primátor Meggysörére esett. Már rég ki szerettük volna próbálni, így tökéletes alkalom volt a tesztre a Szentendrei Sörmajális. Elég kevés az országban a Cseh meggysör kínálat, így igazi kuriózumnak számított amikor megláttuk a London Pride standjánál. Még épp időben értünk oda, hiszen nálunk ürült a hordó, még az utolsó 2-3 decit sikerült elcsípnünk. Micsoda szerencse!

Illatában inkább a sört éreztük ki mintsem a meggyet. Színe sötétbarnás, enyhén vörös beütéssel. Habja rózsaszínes-barnás, nagyon tartós, meg is lepődtünk rajta. Mint egy rendes sörnek. Belekortyolva meglepő ízvilág fogadott. Még sosem ittam a Primátor alapsöréhez hasonló sört. De kimondottan jó volt! Alapból inkább a sörös ízvilágú meggysörök közé sorolnám, még is minden kortya kellemes és élvezetes volt. Abszolút nem egy keserű alap sörről beszélünk, sokkal inkább édeskésnek mondanám. Nem szeretem a nagyon sörös meggysöröket, de ennek minden kortya jól esett. A meggy abszolút nem karakterizálódik a sörben, még is nagyon jó összhangot alkot a Primátor alapsörével.

Nagyon pozitív élmény volt, mindenkinek ajánlom ezt a sört!

Update: 2018.05.07 Mint kiderült, a Primator nem gyárt meggyes sört, így rejtély számunkra, hogy melyik főzde meggyes sörét kóstoltuk Primátor Meggy címszó alatt. Nagy kár, mert egy nagyon jól sikerült sörről beszélünk!

Összesítés: 10/8

Megjelenés:70%
70%
Illat:70%
70%
Kortyérzet:90%
90%
Íz:90%
90%

Mister Meggy

A mister meggyével évekkel ezelőtt találkoztam előszőr és egyben utoljára. Akkoriban kezdtem meggysörös pályafutásom. Ez volt az első meggysör, amit leteszteltem. Bár őszintén megvallva nem hagyott bennem mély nyomokat, nem is igazán emlékszem rá. Így épp itt volt az ideje, hogy kiforrott meggysör mágusként újra kezeim közé vegyem.

Megjelenésre egy élénk színű, rikító, bíborvörös sört képzeljünk el. Élénk rózsaszín habja csak úgy díszeleg a sör tetején. Óriási és igen tartós. Illatában a meggy, a sör és a cukor hármasa tűnik fel. Az első kortyban is tökéletesen kiérezni mindhárom összetevőt, egy kis karamellás mellékíz is becsatlakozik. Érdekes. Gyanúm támad a meggy valódiságát illetően. Édeskés ízvilág facsarja meg az ízlelőbimbóimat, amit egy furán sörös de édes utóíz kísér. Kicsit mintha szirupos lenne.

Összességében annyira nem nyerte el a tetszésem. Nagyon különálló ízek találkoznak minden egyes kortyban. Fura. Kicsit mű.

Összesítés: 10/6

Megjelenés:70%
70%
Illat:60%
60%
Kortyérzet:60%
60%
Íz:60%
60%

FIRST The Craft Beer: Belgian Cherry

Nem is olyan rég volt szerencsém találkozni a FIRST Belga meggysörével üveges formában. Nagyon elnyerte a tetszésem, be is választottam a TOP3 legjobb meggysör közé. Így hát ezen felbuzdulva a Mister után a FIRST csapjai felé vettem az irányt. Kicsit már megfáradva, de kikértünk egy pohárral. A már jól megszokott belga meggysör ízvilága köszönt vissza. Kellően meggyes és megfelelően sörös. Tökéletesen párosították a két ízvilágot. Majdnem annyira ízlett, mint a legelső találkozásunkkor. Bár a Mister meggye kicsit elvette a jó szájízem.

Összesítés: 10/8

Megjelenés:80%
80%
Illat:80%
80%
Kortyérzet:90%
90%
Íz:90%
90%

+ 1 Floris Fraise: AZ EPERSÖR

A Pink Panda Sörbirodalma mellett csak tátott szájjal sétáltunk el minden egyes alkalommal. Szinte hihetetlen mekkora minőségi sörválasztékot vonultattak fel. Jobbnál-jobb belga sörök virítottak a pulton. Ráadásul 4-5 féle meggysörrel is készültek a fesztiválra. Szerettünk volna valami újat megkóstolni, a meggysörök nagy részét már ismertük. Így kaptunk egy óriási pohár, tökéletesen csapolt, jéghideg epersört.

Hát ez valami FANTASZTIKUS. Az illatától szinte elképzeltük, ahogy a frissen leszedett mézédes eper szétolvad a szánkban. Minden kortya merő élvezet. Csak úgy faljuk a sört. Hipp-hopp a végére érünk. Ez egy igazi újdonság volt a számunkra, még sosem kóstoltunk ezelőtt meggysört. És milyen jól tettük hogy kipróbáltuk! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Főleg aki az édes szájízt kedveli. Kellemesen szénsavas és sörös, de legfőképp epres!

Összesítés: 10/10

Megjelenés:90%
90%
Illat:100%
100%
Kortyérzet:100%
100%
Íz:100%
100%

ÖSSZESÍTÉS

Szuper jó volt az idei Szentendrei Sörmajális. Aki még nem tette mindenképp látogasson ki az elkövetkezendő napokban! Megéri. A hangulat remek. A legjobb hogy miközben a Dunapartra kiülve kortyolod kedvenc söröd az elmúlt évek legkedveltebb slágerei szólnak a háttérben. Élő zene, rengeteg ember és a legkülönbözőbb sörfelhozatal vár mindenkit. Na meg 11 féle meggysör! Gyerünk ki a Szentendrei Sörmajálisra!

Előző bejegyzés
Hol kapható meggysör?
Következő bejegyzés
Elárasztotta a meggysör az Óbudai Kézműves Sörfesztivált! – Kisüzem 2018

No results found

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós e-mail-címet.

Menü