Meggysör a levesben?!

Magam sem gondoltam volna, hogy a Kőlevesbe látogatva az egyik legjobb meggysör kacsint vissza rám. Az urbánus romkocsmák, belvárosi kertek kedvelt főszereplője ez a Kazinczy utcai zughely. Méltán híres az íncsiklandozó ételeiről és a kerthelyiség színes székeiben és nyugágyaiban helyet foglaló nyüzsgő nagyvárosi tömegről. A külföldi és hazai urbánus réteg színe-java megfordul itt olykor, a pult mellett himbálózó nyugágyak, a kert sarkaiban megbúvó szerelmes párok és vidám baráti összejövetelek tarkítják a Kőleves miliőjét.

Meggysör a levesben?!

A sörcsapok duzzadásig tele vannak fenségesebbnél fenségesebb hazai és kézműves sörcsodákkal. A repertoárban megtalálható a Heineken legújabb meggyes lambicja, a Mort Subite is. Első pillantásra szerelem volt ez a vérbeli kriek, így rögvest beálltunk a pulthoz. A kiszolgálás színvonalas, a pultos kedves és közvetlen, a sör tökéletesen csapolt és kellően hideg.

Az első korty maga a mennyország volt, rég ittam már ennyire zamatos meggysört. Bíborvörös színekben pompázó, átlátszó, dús rózsaszín habbal rendelkező belga gyümölcsös sör. Aromájában a cseresznye édessége tökéletes összhangba kerül a mandula és marcipán kettősével. Íze édes és hosszan kitartó, a meggy savanykás mivolta emeli azt a fellegekbe. Utóízében is a gyümölcs frissítő édessége dominál, hátrahagyva a sör ízét.

Összesítés:

Megjelenés:100%
100%
Illat:80%
80%
Kortyérzet:90%
90%
Íz:90%
90%
Ár-érték arány:70%
70%
Kiszolgálás90%
90%

Galéria:

Előző bejegyzés
Barangolások a Basic Bár sörcsapjai körül
Következő bejegyzés
Kőolaj helyett meggysört bányásznak! Mi a FAK?

No results found

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü